Jak se obléct do kanceláře a zazářit

Poslední roky přinášejí odklon od obligátních basic kousků v nenápadných barvách k větší osobitosti, proto si barvy a nápaditý dizajn nacházejí cestu i do dress code standardů jako je business nebo smart casual.

Dress code je soubor pravidel oblékání, která zajistí, že do práce nebo na akci nepřijdete „overdressed“, až příliš formálně oblečení, nebo naopak „underdressed“, tedy méně elegantní, než všichni okolo.

Když se řekne oblečení do kanceláře, stále ještě se lidem vybaví černá, bílá a upjatý kostýmek. Při zachování pár pravidel si ovšem můžete dovolit mnohem víc. Při rozhodování vám pomůžou pravidla business casual stylu, případně smart casual, pokud jde o volnočasovou akci.

Víme, jak na prudkou eleganci

Business casual odpovídá na otázku, jak se obléci pohodlně, nápaditě a přitom tak, aby oblečení neodvádělo pozornost od toho, proč do kanceláře vlastně chodíte – tedy od práce. Základní pravidla zní:

  • kvalitní materiál
  • adekvátní délka sukně (ne kratší, než lehce nad kolena)
  • umírněný výstřih
  • jen lehce obepínající střihy

A tohle všechno šaty od Berlin Boutique umí, podívejte se v našem e-shopu do záložky Šaty do práce. Překvapivě vhodné kousky najdete i mezi Retro a vintage šaty.

Kapitola sama pro sebe jsou barvy, není to tak dávno, kdy povolené barvy byly černá, modrá, bílá a béžová. Postupně si k nim probojovaly cestu taky jemné pastelové odstíny, ale ani výrazné barvy nejsou tabu, pokud s nimi umíte zacházet – to znamená, že si do kanceláře můžete dovolit například i velmi barevné šaty, pokud je vhodně zkombinujete s tělovými nebo tmavými punčochami, botami na klínku nebo podpatku bez výrazného zdobení a jednobarevným kardiganem.

Buďte ležérní a přitom trendy

O smart casual zlé jazyky říkají, že ho vynalezli majitelé luxusních restaurací, aby nepřišli o hosty, kteří přicházejí v tričku. Něco na tom bude, protože tričko nebo top v tomto stylu nahradily obligátní halenku. Jednobarevné topy můžete hravě kombinovat se vzorovanými kalhotami či culottes. Naopak k hladkým chinos vynesete decentní tričko s krajkou nebo barevným vzorkem.

Překvapte smyslem pro detailPozor, ať nepřekombinujete – stačí zvolit jeden výrazný kousek jako vzorovanou sukni nebo kalhoty či top se zajímavým střihem, podpořit ho neutrálnějšími doplňky a nemusíte se bát přešlapu.

My v Berlin Boutique se soustředíme na trvale udržitelnou módu, která kromě kvalitních materiálů překvapí rafinovanými a milými detaily, které dokáží dát i kancelářské módě punc osobitosti. A pokud máte z barev stále respekt, proč nezačít pomalu – třeba ponožkami, které najdete mezi doplňky.

Může se vám také líbit

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *